De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • D66 in Rijssen-Holten rakelt fusie met Hellendoorn en Wierden op

D66 in Rijssen-Holten rakelt fusie met Hellendoorn en Wierden op

RIJSSEN/HOLTEN - Het is met het oog op de toekomst, onder meer vanwege de noodzaak van een zorgvuldige planologie, aan te bevelen om opnieuw in gesprek te gaan met de gemeenten Hellendoorn en Wierden over vergaande samenwerking of zelfs een fusie der drie gemeenten.

Met dat idee kwam D66-leidsman Klein Velderman vanavond op de proppen. Als door een heel nest wespen gestoken reageerden alle andere fracties met een mix van hoon en afkeer. Alleen het CDA liet een deur open, een deur naar Enter. Want bij Wierden en de dorpen van Hellendoorn had ook het CDA geen belangstelling.

Een kleine tien jaar geleden werd ook een poging ondernomen om tot een iets moois op de westflank van Twente te komen. Daar was behalve Rijssen-Holten, Wierden en Hellendoorn toen ook de gemeente Twenterand bij betrokken. Het zou géén fusiegemeente worden, doch een sterk samenwerkingsverband, maar het sneefde.

De opzet van de WT4-samenwerking was vooral samen te werken bij bedrijfsvoering, personeelszaken benevens een aantal uitvoeringszaken. Alleen de suggestie al van éen fusie, zij het zonder Twenterand oogstte hedenavond aan het Schild in Rijssen verrassend verhitte reacties, al wil het CDA in Rijssen wel graag Enter erbij. De christendemocraat citeerde het verkiezingsprogramma van zijn partij: 'We zijn voor sterk en robuust en als Enter zich wil aansluiten zijn wij geen dwarsligger.

Deel dit nieuws!