De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Enschede en Mariaparochie zonder rijksgeld naar aardgasvrije wijken

Enschede en Mariaparochie zonder rijksgeld naar aardgasvrije wijken

ENSCHEDE/HARBRINKHOEK - De plannen om de de wijk Twekkelerveld in Enschede en het dubbeldorp Mariaparochie/Harbrinkhoek in Tubbergen aardgasvrij te maken moeten tot wasdom komen zonder een rijksbijdrage. Geen der beide projecten kwam in aamerking voor stimuleringsgeld  Enschede had een  bijdrage vsn 9,7 miljoen gevraagd.

Volgens wethouder Diepemaat van Enschede is het mislopen van geld van de rijksoverheid teleurstellend, maar gaat het aardgasvrij maken van de westelijke stadswijk wel door. 'Wij blijven op zoek naar andere manieren om het haalbaar en betaalbaar te maken', zo laat Diepemaat in een gemeentelijk communiqué weten.

In het Tubbergse tweelingdorp is eveneens sprake van enerzijds teleurstelling en anderzijds voortgangsgeloof. Het betreft een project op kleinere schaal en bovendien niet in een bestaande, maar in de nog te bouwen wijk Leuvinksveld. De bedoeling is water te verwarmen door het stoken van afvalhout van de Timmerfabriek Groothuis en dit water via een wijkleidingstelsel bij de woningen te krijgen. In een reactie laat wethouder Bekhuis weten niet op te geven. 'Deze subsidie was een mooie steun in de rug geweest, maar zonder zetten we ook door. Samen met de dorpsraad, de werkgroep en de inwoners zien we in Mariaparochie een mooie kans. Dat blijft zo. We gaan nu in alle rust verder onderzoeken hoe we dat van de grond kunnen krijgen.

 

Deel dit nieuws!