De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Ook in Tubbergen oplopende tekorten, zeker op de langere termijn

Ook in Tubbergen oplopende tekorten, zeker op de langere termijn

TUBBERGEN - De (meerjaren)begroting van de gemeente Tubbergen laat volgend jaar nog een klein voordeel zien, maar in de jaren daarna tekorten. Wordt er voor 2021 nog een overschot van 23.000 euro begroot, in de jaren 2022 en 2023 is volgens de prognoses sprake van een nadelig saldo van 118.000 respectievelijk 180.000 euro. Dat zijn trouwens tekorten waar veel andere gemeenten zó voor zouden tekenen. De gemeenteraad zal er morgenavond con amore mee instemmen.

De financiële perspectieven betekenen dat ook in Tubbergen hogere lastendruk op den duur onontkoombaar is. Er wordt dit jaar al voor zeven ton omgebogen en dat loopt komende jaren op tot negen ton. Daarenboven leven in de gemeenteraad zorgen over niet-begrote en dus extra jaarlasten voor de nieuwe sporthal in Tubbergen, de verwachte meerkosten van 350.000 euro in het sociaal domein en de voortdurend oplopende kosten die de gemeente moet bijdragen aan de Regio Twente.

Vanwege al deze onvoorziene tegenvallers veranderde het eerder voordelige meerjarige saldo in een niet-sluitend meerjarig perspectief bij deze begroting. Hierdoor gaat, stelt het college van burgemeester en wethouders, de 'vrije ruimte voor nieuw beleid' nagenoeg volledig op ter dekking van de voorziene tekorten. Ook voor 2022 en 2023 zal incidentele dekking onontkoombaar zijn, met daarbij de kanttekening én de belofte van het college actief op zoek te gaan naar méér structurele dekking.

 

Deel dit nieuws!