De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Gerritsen neemt zitting in bestuur G40; Utrecht paar jaar te vroeg

Gerritsen neemt zitting in bestuur G40; Utrecht paar jaar te vroeg

ALMELO - Voor burgemeester Gerritsen van Almelo is zijn benoeming tot vicevoorzitter van het Stedennetwerk G40 behalve eervol ook een opstap naar landelijke betekenis. De G40 is een samenwerkingsverband van veertig steden in Nederland, met burgemeester Depla van Breda als voorzitter. Gerritsen treedt toe als opvolger van bestuurslid Adema; zij is commissaris des konings geworden in Noord-Brabant.

Op de site van de G40  zegt Gerritsen: 'Ik ondervind net als veel van onze collega’s de inhoudelijke en financiële vraagstukken van een grotere gemeente bij de uitvoering van onze taken en het vervullen van onze rol voor onze omgeving. Juist daarom is onderlinge kennisdeling zo belangrijk. Net zoals het belangrijk is dat we in positie zijn als een gezaghebbende gesprekspartner voor de rijksoverheid. Het is ontzettend belangrijk dat steden hun ervaring en deskundigheid uitwisselen en in positie zijn als gesprekspartners van de rijksoverheid.'

Recent zongen in Twente verhalen rond als zou de geboren Enternaar, gewezen wethouder van Wierden en burgemeester van Haren, Bilthoven en sedert vier jaar Almelo, gesolliciteerd hebben op de vacature voor het burgemeesterschap van Utrecht, maar zelf spreekt hij dat tegen. Hij zou mede op aandrang van zijn echrgenote met zo'n stap willen wachten tot de kinderen de deur uit zijn. Dat is waarschijnlijk over en paar jaar aan de orde. 

Gerritsen staat te boek als een doortastend burgemeester die slagen wil maken, duidelijkheid en transparantie eist, vlot en krachtig wil besturen, met meer gevoel voor urgentie en korter wil vergaderen. Om die reden deed Gerritsen in de Regio Twente een stapje terug omdat de besluitvoming daar volgens hem te weinig opschoot.

 

Deel dit nieuws!