De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Oldenzaal moet lasten verhogen om begroting sluitend te maken

Oldenzaal moet lasten verhogen om begroting sluitend te maken

OLDENZAAL - Ook al blijft het in vergelijking met andere Twentse gemeenten bij de weg, ook het college van burgemeester en wethouders de gemeente Oldenzaal ziet zich genoodzaakt de gemeenteraad voor te stellen belastingen en heffingen volgend jaar te verhogen. Tevens zal fors worden 'omgebogen, oplopend van twee miljoen in 2021 tot 2,8 miljoen euro in de jaren daarna.

Het betekent dat het college de onroerendzaakbelasting met vijf procent wil verhogen, wat jaarlijks 375.000 euro in de lokale schatkist brengt. Daarenboven stijgt het vaste tarief van de afvalstofheffing met 51 euro per woning, wat vooral noodzakelijk zou zijn vanwege voortdurende overschrijdingen van de kosten die de gemeente maakt als het gaat om inzameling, sortering en  aanbiedingswijze.

Net als veel andere Twentse gemeenten opteert het college van burgemeester en wethouders in Oldenzaal voor een algemene voorziening voor het wassen en strijken in het kader van de huishoudelijke hulp, waarmee daarvoor een veel minder fors beroep hoeft te worden gedaan op de Wet Maatschappelijke Ondersteuning, hetgeen ook een besparing voor het gemeentebestuur oplevert.

Deel dit nieuws!