De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Wadinko tijdelijk eigenaar Tielbeke Transport voor omvorming bedrijf

Wadinko tijdelijk eigenaar Tielbeke Transport voor omvorming bedrijf

VROOMSHOOP/LEMELERVELD – Met de komst  van algemeen directeur Verhoeks denkt Tielbeke Transport, Distributie & Warehousing te Lemelerveld de positie van het bedrijf in de branche te verstevigen en uit te bouwen. Met de aanstelling van Verhoeks heeft Tielbeke ‘een grote stap gezet in het bedrijfsopvolgingstraject’. De participatiemaatschappij Wadinko heeft om dit proces te begeleiden een minderheidsbelang van dertig procent omgezet in een meerderheidsbelang. 

Verhoeks gaat met zijn mededirecteuren Tielbeke en Dorgelo een driekoppige directie vormen, waarvan hij de primus inter pares zal zijn. Van hen geeft Tielbeke. De nieuwe constructie is mede op aandrang van Wadinko tot stand gekomen, met het oog op continuïteit van de firma, behoud van werkgelegenheid en groeiambitie in de toekomst. Het bedrijf heeft zo'n vierhonderd medewerkers en is vooral actief is in Noord- en Oost-Nederland voor overwegend winkels en industriële klanten. Met slimme nationale en internationale samenwerkingsverbanden bedient Tielbeke klanten in de hele Benelux.

Verhoeks kan bogen op veel ervaring in de logistieke branche. Zo was hij vele jaren werkzaam bij de H&S Group, de afgelopen twee jaar als commercieel directeur transport. Hij laat merken zin te hebben in de klus om te bouwen aan een solide en duurzaam bedrijf.  Tielbeke zegt de komst van Verhoeks toe te juichen: ‘Een overname door een strategische partner is nooit aan de orde geweest, gezien ons streven om zelfstandig te willen blijven. Met de deelname door Wadinko verzekerden we ons van een gewaardeerde gesprekspartner met een zeer uitgebreid netwerk. We hebben toen al de bedrijfsopvolging geagendeerd.

 

Deel dit nieuws!