De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • FvD in Overijssel tegen 230 meter hoge windmolens NO Twente

FvD in Overijssel tegen 230 meter hoge windmolens NO Twente

DE LUTTE/LOSSER - De fractie van Forum voor Democratie in Overijssel wil komende week pogen het plaatsen van achttien windmolens in landschappelijk beschermd gebied in Noordoost Twente tegen te houden. In het kader van de Regionale Energiestrategie voor Twente overweegt het provinciebestuur om de plaatsing van de windturbines, waarvan enkele met een hoogte van 230 meter planologisch mogelijk te maken.

De huidige status Nationaal Landschap Noordoost Twente zou volgens FvD de plaatsing onmogelijk maken, want het betreft een beschermende status. Het eeuwenoude Twentse coulisselandschap, dat in Losser, Dinkelland, Tubbergen ligt, verdient naar het oordeel van provinciaal voorman Almekinders van Forum voor Democratie ook bescherming en vanwege natuur en vergezicht die veel recreanten trekken.

FvD hekelt verder dat er geen draagvlakonderzoek is geweest onder de bevolking in en bij De Lutte waar de windmolens met name zouden moeten komen. Dat zou wel een voorwaarde moeten zijn. Volgens de voorman van FvD is het college van gedeputeerde staten 'gevoelig voor de lobby om windturbines in dit kwetsbare gebied' geweest, in casu de voor energie verantwoordelijk bestuurder De Bree, en moet dit worden rechtgezet door de vier gemeenten te verzoeken alternatieven voor energieproductie te bedenken. Deze motie heeft al de steun van Mooi Overijssel, maar dat is nog land geen meerderheid.

 

 

Deel dit nieuws!