De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Nijhuis Bouw uit Rijssen aan slag met Baken van zorg in Hattem

Nijhuis Bouw uit Rijssen aan slag met Baken van zorg in Hattem

RIJSSEN/HATTEM - Het bouwbedrijf Nijhuis te Rijssen heeft de opdracht gekregen voor de verrijzenis van 24 zorgappartementen en 32 niet-zelfstandige woningen voor mensen met psychogeriatrische beperkingen, (para)medische zorg thuis via het ouderenteam door Zorgverlening Het Baken en de huisartsenpraktijk Hof van Blom, die fors groter wordt. Het project zal het begin zijn van een woonzorggebied aan de Geldersedijk.

De oplevering van het gebouw zal naar verwachting  over een jaar zijn, want in het vierde kwartaal van 2021. Het Baken gaat het intramurale zorgdeel na oplevering inrichten zodat 32 cliënten er hun intrek kunnen nemen. De 24 appartementen zullen worden verhuurd aan mensen met een zekere mate van zorgbehoefte. Volgens wethouder Broekhuis van Hattem is het voor de pittoreske stadje bezuiden Zwolle een mijlpaal.

Volgens projectbaas Kattenpoel Oude Heerink van Nijhuis Bouw uit Rijssen is het een geweldige opdracht om te werken aan de verrijzenis van gebouwen voor ouderenzorg én huisvesting. 'Dit project markeert een nieuw tijdperk voor Hattem. We zijn zelf ook blij dat het nu echt van start gaat en dat we hiermee een waardevolle bijdrage kunnen leveren aan de woonzorgzone.’ In dat verband accentueerde waarnemend bestuurder Van Huffelen van Het Baken dat Hof van Blom qua opzet fundamenteel anders is dan een traditioneel grootschalig verpleeghuis.

 

Deel dit nieuws!