De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Haaksbergen verkoopt grond voor één pand van twee bedrijven

Haaksbergen verkoopt grond voor één pand van twee bedrijven

HAAKSBERGEN – De bedrijven Bosgaerde (financiële holdings) en iTastic (software) vestigen zich op het bedrijvenpark Stepelerveld te Haaksbergen. Ze zijn nu statutair gevestigd op De Marsteden te Enschede. Bosgaerde koopt 1.351 vierkante meter en betaalt daar 175.630 voor. Bij de transactie met  iTastic omspant de kavel 912 vierkante meter, waarvoor 118.560 euro op de plank komt. Beide bedrijven bouwen voor gezamenlijk gebruik een pand op een zogenoemde zichtlocatie.

De gemeenteraad van Haaksbergen dient nog in te stemmen met de transacties, die volgens het college van burgemeester en wethouders binnen de voorwaarden van preventief toezicht van de provincie Overijssel passen. De verkoopopbrengst wordt geboekt op de grondexploitatie Stepelerveld.

Een doorbraak was onlangs het besluit van de vloerenproducent Uzin Utz om op Stepelerveld ruim drie hectare grond te kopen voor een bedrag 4.264.000 euro op. De bestaande weg is mede in eigendom overgedragen waardoor de totale bedrijfskavel op 34.175 vierkante meter en er verrijst een groter bedrijf om de lijmproductie uit te breiden en er bovendien een poederfabriek bouwen.

De gemeente wil van Stepelerveld het meest duurzame en innovatieve bedrijvenpark van Twente maken. Daartoe worden zowel de gebouwen als de openbare ruimte mens- en milieuvriendelijk tot stand gebracht respectievelijk ingericht. Ondernemers die een kavel afnemen krijgen informatie over de specifieke mogelijkheden. De gemeente zelf investeert in duurzaamheid.

Deel dit nieuws!