De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Twenterand overweegt overstap van restanten Soweco naar Larcom

Twenterand overweegt overstap van restanten Soweco naar Larcom

VRIEZENVEEN - Als de uitvoering van de Wet sociale werkvoorziening en de Participatiewet bij de NUO, zeg maar de erflater van het ontmantelde SW-bedrijf Soweco, niet uit de verf komt, moet serieus worden overwogen om over te stappen naar Larcom. Dat vindt de raadsfractie van Gemeente Belangen Twenterand (GBT), dat twaalf van de 21 zetels heeft.

GBT stelt in de beschouwingen over de begroting 2021 twijfels te hebben of de NUO in januari  'voldoende in de steigers staat'. Tegelijkertijd constateert fractievoorzitter Elzinga van GBT dat nu al ruim honderd inwoners van Twenterand 'met volle tevredenheid' bij Larcom werken. 'Het bedrijf heeft kennelijk goed inzicht in de kosten en daardoor zijn er wellicht minder risico’s. Als de NUO anders uitpakt  dan verwacht, is dat het overwegen waard de uitvoering door Larcom te laten doen, omdat hier al sprake is van een goede samenwerking en vertrouwensband.'

Larcom heeft volgens GBT veel ervaring met de uitvoering van de genoemde sociale wetten voor werkvoorziening en participatie als ook met het aangaan van een inkooprelatie, onder meer gemeenten. Larcom neemt nu al voor vijftien gemeenten uitvoeringsdiensten voor zijn rekening. ‘Het bedrijf heeft kennelijk goed inzicht in de kosten en daardoor zijn er wellicht minder risico’s’, aldus Elzinga. Hij vervolgt: ‘Als de NUO anders uitpakt  dan verwacht, is dat het overwegen waard de uitvoering door Larcom te laten doen, omdat hier al sprake is van een goede samenwerking en vertrouwensband.’ Het idee komt in de begrotingsdebatten aan snee.

'

 

 

 

 

 

 

 

Deel dit nieuws!