De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Tweede fase Enterse wijk Berghorst, al dan niet met havezate

Tweede fase Enterse wijk Berghorst, al dan niet met havezate

ENTER – De gemeente Wierden begint volgende maand met een archeologisch onderzoek naar eventuele restanten van de vroegere havezate De Berghorst in het gelijknamige gebied tussen Enter en Ypelo. Het voorgestane straffe tempo heeft te maken met de noodzaak van snelle woningbouw in de tweede fase van de gelijknamige wijk. De hunkering naar nieuwe woningen is in Enter groot.

In de eerste fase van de wijk De Berghorst zijn honderd woningen gebouwd of in aanbouw. Dat gebeurde in traag temp, want de bouw begon acht jaar geleden al. De vraag naar nieuwe huizen is de afgelopen tijd flink toegenomen. De  bouw van - eveneens honderd -  woningen in de tweede fase van de Berghorst moet van de gemeenteraad sneller worden gerealiseerd, waarbij fractievoorzitter Van Dijk van de ChristenUnie zelfs aandrong op bewoning in 2022.  In een reactie merkte wethouder Coes op dat het aan hem niet zal liggen, maar dat hij geen ijzer met handen kan breken. Dat geldt zeker voor ijzer of restanten van andere bouwstoffen in de grond waar de havezate moet hebben gestaan.

De precieze plek van de havezate is door radaronderzoek bepaald en dáár begint volgende maand, aldus Coes, dan ook de afgraving, met om te beginnen een proefsleuvenonderzoek om te zien of er metterdaad sprake is van archeologische waarden en derzelfer consequenties voor de woonwijk. Over het naar voren trekken van de derde fase die ook nog in de pen zit werd hedenavond niet gesproken.

Deel dit nieuws!