De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Bewoners van Kasbah in Hengelo beducht voor aantasting gebouw

Bewoners van Kasbah in Hengelo beducht voor aantasting gebouw

HENGELO  - De woningcorporatie Welbions bekreunt zich over de toekomst van de Kasbah in Hengelo. Welbions heeft het voornemen andere woningen bij het monumentaal-markante gebouw op te trekken. Dat zullen volgens het plan van de corporatie aan de kant van de Zwafertsweg ‘wooneenheden met 24-uurs-zorg’ worden, in beheer van de zorgorganisatie Estinea.

De raadsfractie van de SP in Hengelo plaatst net als bewoners van de Kasbah grote vraagtekens bij het plan. Het gaat dan om het woongenot van de huidige bewoners en – minstens zo belangrijk – het behoud van de specifieke kenmerken van de Kasbah, die werd ontworpen door de internationaal architect Piet Blom, befaamd van onder meer het complex paalwoningen in Rotterdam.

Naar het oordeel van Welbions doet de uitbreiding geen noemenswaardige afbreuk aan de bestaande Kasbah. Bovendien gaat het met name om bedrijfsruimtes op de begane grond, die ook nog eens voor een belangrijk deel leegstaan. Daarenboven is er een stijgende behoefte aan appartementen met combinaties van woon en zorg in de participatiesamenleving.

Deel dit nieuws!