De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Weer muziek in Het Anker te Wierden na koop pand door Orbys

Weer muziek in Het Anker te Wierden na koop pand door Orbys

WIERDEN - - De muziekvereniging Sint Jan krijgt het zalencentrum Het Anker als nieuwe behuizing voor met name de repetities. Dat is mogelijk doordat investeringsmaatschappij Orbys het gebouw heeft gekocht van eigenaar Griffioen en het gaat verhuren aan in Sint Jan. Vanwege de afbraak van het Sint Jansgebouw, waar op initiatief van Orbys hofjeswoningen zijn gebouwd, raakte de muziekvereniging haar epicentrum kwijt. Met de aankoop van Het Anker is die 'pijn' uit de lucht.

Hiermee is de muziekvereniging tevreden en ook bedrijfsleider Nijkamp, die Het Anker van Griffioen huurt, de zalen verhuurt en er een restaurant uitbaat. Aan het gebruik zal betrekkelijk weinig veranderen, zeker voorshands, wat ook goed zal worden ontvangen door vaste huurders, allerhande verenigingen en organisaties die er vergaderingen beleggen en bijeenkomsten houden.

Het Anker was jarenlang eigendom van de gemeente Wierden, met een sociaal-culturele functie als dorpshuis en uitvoeringsruimte voor verenigingen en instellingen., maar werd begin jaren tachtig van overheidswege geprivatiseerd, omdat er exploitatietekorten waren en de markt het gebouw beter (oftewel commerciƫler/goedkoper) kon uitbaten dan de lokale overheid.

Het Anker werd kocht door het horeca-echtpaar Griffoen uit Abcoude. Het gebouw was ook, sinds de afbraak van het hotel/zalencentrum De Zwaan, de residentie van de carnavalsvereniging De Zwaan. Recent wilde een initiatiefgroep de gemeente bewegen het pand weer aan te kopen om er een  theater annex concertzaal van te maken. De gemeenteraad was er snel mee klaar: te duur. 

 

Deel dit nieuws!