De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Verrijzenis van twaalf woningen aan Oude Almeloseweg in Borne

Verrijzenis van twaalf woningen aan Oude Almeloseweg in Borne

BORNE - Aan de Oude Almeloseweg te Borne, op het perceel van het voormalige bedrijfspand van het voormalige scholings- en reïntegratiepand van EEGA, komen twaalf woningen te staan als de gemeenteraad er op voorspraak van het college van burgemeester en wethouders mee instemt. De huizen, die onder de noemer Reigershof verrijzen, gaan tussen de krap drie en ruim vijf ton gaan kosten.

De bouw in de driehoek van de Oude Almeloseweg, de Reigershof en de Dikkerslaan is een initiatief van de projectontwikkelaar Vazet uit Zwolle. De woningen worden gasloos en standaard voorzien van vloerverwarming en koeling door een bodemwarmtepomp. Vanwege isolatie en driedubbele beglazing blijft de temperatuur op niveau, met een ventilatiesysteem met warmteterugwinning.

De gemeenteraad van Borne zal volgende week ori├źnterend over het bouwplan spreken en een week later besluitvormend. Het ligt voor de hand medewerking te verlenen, want het 'opruimen' van de achenebbisj van EEGA wordt gezien als een stedenbouwkundige verrijking en voorziet daarenboven in de behoefte aan twaalf hedendaagse levensloopbestendige woningen in het hogere segment.

Er zijn vier bezwaren ingediend tegen het bouwplan die onder meer gaan over de omvang van het plan, het vermoeden van meer autoverkeer en minder leefcomfort en groenvoorzieningen. Het college wijst op zijn beurt op de landschappelijke inpassing, de nieuwe inrichting van met name de Dikkerslaan en de provinciale erkenning dat Borne een groeigemeente voor woningbouw in Twente.

 

 

Deel dit nieuws!