De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • PvdA/GroenLinks wil aan de Paterswal goed én ook veilig fietspad

PvdA/GroenLinks wil aan de Paterswal goed én ook veilig fietspad

WESTERHAAR/SIBCULO - Het is onvoldoende om het slechte plaveisel van het fietspad bezijden de Paterswal alleen aan te passen, want ook zou moeten worden gezorgd voor meer veiligheid op het fietspad. Dat vindt de raadsfractie van PvdA/GroenLinks in de gemeente Twenterand. Onlangs vond volgens het raadslid Reusken 'een ernstige valpartij' plaats op het fietspad dat langs de Paterswal ligt, vanaf Westerhaar/Sibculo tot aan de Sluiskade Noordzijde.

De fractie stelde hierover eerder ook al vragen, maar de antwoorden van het college van burgemeester en wethouders stemde het raadslid ontevreden, mede doordat het college niet zoals Reusken over een verplicht fietspad spreekt, maar over een recreatief fietspad, wat onzin is volgens Reusken, die zich daarbij baseert op informatie van de Fietsersbond.

Een fietspad is een fietspad als het bord G11 (het blauwe bord met de witte fiets) rechts naast het pad staat en dan is de fietser verplicht gebruik van te maken, stelt het raadslid vast. Er zijn ook fietspaden, waarvan gebruik kán worden gemaakt, dus zonder verplichting. Bij de Paterswal is het verplicht en daar dient de gemeente volgens Reusken te handelen. Hij vraagt zich af of het college zich ervan bewust dat fietsers nu gebruik van de rijbaan van de Paterswal maken, waardoor gevaarlijke situaties kunnen ontstaan, terwijl het fietspad juist is bedoeld om de rijbaan te ontlasten.

 

Deel dit nieuws!