De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Woningen op plek Brouwer in Wierden; ook voltooiing Klomphof

Woningen op plek Brouwer in Wierden; ook voltooiing Klomphof

WIERDEN - Het college van burgemeester en wethouders der gemeente Wierden stemt in met een plan voor de bouw van twaalf appartementen en vijf patiowoningen op de plek het al jaren leegstaande horecapand van voorheen de familie Brouwer, op de hoek van de Vossenbeldsstraat, de Nijverdalsestraat en De Marke te Wierden. Het pand, begonnen als café met een snackbar annex ijssalon, later uitgebreid met zalen en wéér later met bowlingbanen.

Nu het alweer jaren staat te verkommeren acht Brouwer de tijd rijp er nieuwbouw te realiseren, waarvoor de plaatselijke architect Nijhoff in de arm werd genomen. Van diens tekentafel rolde het plan voor twaalf appartementen en vijf patiowoningen. Dit principeverzoek is ten gemeentehuize getoetst en in samenspraak met de stedenbouwkundige en de dorpsbouwmeester aangepast, waarna het college van burgemeester en wethouders er zijn fiat aan gaf. Het laatste woord is nu aan de gemeenteraad.

Aan de overkant van de Nijverdalsestraat begint de woningcorporatie Reggewoon met de tweede fase van de herontwikkeling van De Klomphof. Dat was tussen de Schoolstraat en de Wethouder Van Buurenstraat ooit een complex met 66 woningen, maar na de afbraak volgt fasegewijs nieuwbouw, in samenspraak met de gemeente die er ook bezit heeft. De eerste fase behelst een gebouw  Markant met 48 appartementen en is al enige jaren in gebruik. De tweede fase omspant twee gebouwen met elk 22 appartementen en – ook hier – tien patiowoningen. In fase drie zal er nog een gebouw met 22 appartementen verrijzen plus  vijf vrijstaande woningen. De gemeente zou  ruim een half miljoen (521.000 euro) moeten bijdragen en het college vraagt daarvoor toestemming van de raad.

Deel dit nieuws!