De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Bouw woningen op voormalig veld Arrevee weer stapje dichterbij

Bouw woningen op voormalig veld Arrevee weer stapje dichterbij

RIJSSEN - Naar het oordeel van de Raad van State is schorsing van het door de gemeente Rijssen-Holten goedgekeurde bestemmingsplan voor het voormalige voetbalcomplex van het even voormalige Rijssen Vooruit (Arrevee) overbodig. De eis van twee omwonenden met bezwaren is deswege terzijde gelegd. Nu schorsing van de baan is zal het de Raad van State naar verwachting sneller een definitief oordeel over het bouwplan van het stedelijke bouwbedrijf Ter Steege naar verwachting vellen. De bodemprocedure over het beroep loopt namelijk nog.

Het is onduidelijk wanneer de zitting in de hoofdzaak zal zijn. Dat kan, meldt Ter Steege in een communiqué,  'zo maar een half jaar duren' en tot die tijd gebeurt er niets op en met het gewezen voetbalveld aan de Wierdensestraat, op de hoek met de Pelmolenweg. Het terrein kent een rijke historie kent, want is voortgekomen uit het gewezen jute-imperium van Ter Horst om arbeiders te laten sporten, zoals het Volkspark en het Parkgebouw er kwamen om den volke ontspanning en vertier te bieden op de (overigens schaarse) vrije dagen.

De bedoeling is op het voetbalveld aan de Stokmansweg bij groen licht vanuit Den Haag 21 woningen verrijzen, waarbij de monumentale 'Engelse' tribune, net als de gelijksoortige bij Heracles te Almelo  museaal blijft bestaan. Voor de sportieve nalatenschap van Arrevee spoede men zich naar het Opbroek, waar de fusieclub van Sportclub Rijssen en Rijssen Vooruit domicilie houdt.

 

 

 

Deel dit nieuws!