De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Losser viert oplevering nieuwe sporthal De Fakkel van 4,5 miljoen

Losser viert oplevering nieuwe sporthal De Fakkel van 4,5 miljoen

LOSSER – De officiële opening van de nieuwe sporthal De Fakkel te Losser is volgens wethouder Van Essen  ‘een belangrijk moment’ voor de lokale bevolking. Dat zei hij bij de technische oplevering van de nieuwe sporthal, waarvoor hij met directeur Schuldink van het Almelose bouwbedrijf Lowik het zogenoemde ‘proces verbaal van oplevering’ tekende van de nieuwe accommodatie.

Voor de inrichting van de sporthal  al vier weken de tijd genomen, waardoor de opening van de sporthal 30 oktober zal plaatsgrijpen. Lowik bouwde de hal volgens de methode Design, Build & Maintain, die inhoudt   het bedrijf niet alleen het ontwerp van de nieuwe sporthal maakte, maar ook de sloop van de oude sporthal en de bouw van de nieuwe sporthal voor zijn rekening nam en ook het onderhoud van de nieuwe Fakkel voor zijn rekening neemt. De gemeenteraad van Losser tlegde er twee jaar geleden zonder mankeren een bedrag van 4,5 miljoen euro voor uit. De bouw van het zogenoemde 'all electric' sportgebouw zonder gasaansluiting' en met zeshonderd zonnepanelen op het dak brengt voor de gemeente een jaarlast van zo'n twaalfduizend euro met zich mee.

De hoofdgebruikers zijn de scholengemeenschap Twents Carmel College en de sportclubs Combinatie’64 en Volley’68. Op hun voorspraak is gekozen voor een hal met een afmeting van 26x67 meter. Deze hal is qua sportoppervlakte nagenoeg gelijk aan de afgeschreven accommodatie De Fakkel, maar efficiënter in gebruik met drie haldelen van 22x26 meter. Overdag kan het voortgezet onderwijs zo gebruik maken van twee haldelen en het basisonderwijs van één haldeel. Na schooltijd maken de sportverenigingen gebruik van de drie zaaldelen, deels gelijktijdig. Löwik bouwde eerder een vergelijkbare accommodatie in Tubbergen ter vervanging van de Burgemeester Verdegaalhal.

Deel dit nieuws!