De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   

DCCLXXXIII

Waaarom willen steeds meer klaplopers iets delen en wat brengt het op? Dat zijn serieuze zaken des levens. Zo serieus dat het wel politiek moet zijn. Ik heb de debatten in de Tweede Kamer gevolgd en de duiders gehoord. Van popkast tot podcast. Als het maar geluid geeft. Ze kletsen uit iets waar bij anderen de nek zit. Het is de vertalkshowing van het open deuren-debat.

Er is altijd wel iemand die zegt dat hij iets wil delen en dan zie ik zo iemand beroerd acteren. Als  zo'n type iets wil delen en daar gespeeld ernstig bij kijkt, komt er altijd en zwamverhaal dat veel gevoel moet suggereren en op zijn minst begrip. En dan wil een ander erover rmeepraten, want iets delen is verworden tot kletskoek en arglist. Niks vermenigvuldigt zo vulgair als delers en brengers. 'Zit je ergens mee? Wil je het delen?' Ik ben geneigd te zeggen hij of zij moet opzouten. Delen is verworden tot krijgen. Goedlachs en kwaadschiks. Dat zijn de mores. Lekker in de politiek blijven of op de televisie oreren, maar houd mij erbuiten. Anders deel ik ook wat opbrengst uit.

Dit soort types lult geregeld over de opbrengst van een gesprek. Heeft zo iemand een uur in de ruimte geleuterd om dan dan zoetsappig af te sluiten met de dooddoener dat 'de opbrengst van het gesprek' hem of haar zeer bevalt. Want zo koeterwaalt dat volk. Hoed u voor de delers en voor de velers, kortom de kwelers. Geluid maken zonder iets te zeggen. Speekselverkwisting.

 

Deel dit nieuws!