De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Provincie betaalt schade aan huizen bezijden Almelo-De Haandrik

Provincie betaalt schade aan huizen bezijden Almelo-De Haandrik

DAARLERVEEN/VROOMSHOOP - De provincie Overijssel laat weten alle eigenaren van woningen met schade aan het kanaal Almelo-De Haandrik een schadevergoeding te betalen, ook wanneer de overheid op het punt van de oorzakelijkheid zonder blaam is. Hiertoe heeft het college van gedeputeerde staten vandaag besloten. Het betreft eigenaren van zo’n 360 woningen en bedrijfspanden. Het uitgangspunt bij dit besluit is dat deze bewoners weer veilig in hun eigen huis moeten kunnen wonen. Dit voorstel is trouwens eerst uitvoerbaar als Provinciale Staten van Overijssel 28 oktober instemmen met het collegebesluit. 

Volgens gedeputeerde Boerman licht het besluit toe is het inzicht er hoe ernstig de situatie is en hoe hard het sommige bewoners zijn getroffen. ''We hebben de bewoners langs het kanaal zo goed mogelijk bijgestaan en geholpen met korte termijn oplossingen. Dit blijven we ook doen totdat er een duurzame oplossing is. Het is belangrijk dat we nu snel en zorgvuldig aan de slag gaan zodat bewoners weer veilig kunnen wonen in hun eigen huis. Na besluitvorming eind oktober willen we daarom zo snel mogelijk starten met de eerste taxaties. Voor de bewoners langs het kanaal die schade hebben gemeld komt er nu een einde aan een lange periode van onzekerheid.'

Uit een eerder onafhankelijk onderzoek kwam geen eenduidige oorzaak voor de schades aan de woningen naar voren, van een een beperkt deel staat vast dat sommige schades zijn veroorzaakt door de werkzaamheden aan het kanaal (het verdiepen van de vaargeul en het slaan van nieuwe damwanden) die werden uitgevoerd in opdracht van de provincie Overijssel.

 

Deel dit nieuws!