De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Aanstoot te vlot met aanhalen huisartsen en apothekers Rijssen

Aanstoot te vlot met aanhalen huisartsen en apothekers Rijssen

RIJSSEN – Het is nog maar de vraag of  een huisartsengroep én een apotheek zich mogen vestigen in het voormalige politiebureau aan de Molenstalweg te Rijssen. Een meerderheid van de gemeenteraad heeft twijfels bij de procedure die het college van burgemeester en wethouders hanteerde in de persoon van wethouder Aanstoot, volgde door huisartsen en apothekers met zoveel woorden toe te zeggen dat zij  het pand na aankoop door de gemeente mogen huren.

In een commissieberaad was niet alleen de oppositie kritisch over de gang er dingen, maar ook de coalitie, met name woordvoerder Ter Keurs van de grootste fractie, de SGP. Hij vroeg enige keren of andere 'matschappelijke partner' van het gemeentebestuur had kunnen weten dat het voormalige politiebureau op de markt zou komen. Dat bleek, zonder dat het overigens expliciet werd gezegd, niet het geval te zijn, tot verbazing van veel raadsleden.

Het was dezelfde verbazing die woordvoerder Van de Vegt van apotheek De Weijerd (en een apotheek in Enter) tijdens een inspraakreactie ventileerde. Ze zei dat haar collega en zij zich 'overvallen' voelden toen ze hoorden dat een collega-apotheek, gekoppeld aan een huisartsengroep, van de wethouder toegezegd kreeg het gebouw na aankoop door de gemeente te kunnen betrekken. 'Onbegrijpelijk dat u voor één partij hebt gekozen', aldus Van de Vegt.

Het ligt op basis van de discussie in commissieverband voor e hand dat de gemeenteraad wel zal instemmen met de aankoop van het gewezen politiebureau voor een bedrag van 590.000 euro, ook om d verkeerssituatie daar aanmerkelijk te verbeteren, maar dat de gemeenteraad een nieuwe procedure wenst voor de de keuze van een 'maatschappelijke' huurder.

 

 

Deel dit nieuws!