De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Drukkerij keert na verblijf in Almelo naar de bakermat in Enschede

Drukkerij keert na verblijf in Almelo naar de bakermat in Enschede

ENSCHEDE - Met de ingebruikneming van het pand van voorheen drukkerij AGI van de Steeg in Enschede keert het verpakkingsbedrijf Zalpak (voorheen & Straatman) terug naar de stad die ruim een eeuw geleden in Enschede van de grond kwam. De verwachting is dat het bedrijf hier wederom zal groeien. AGI van de Steeg, gespecialiseerd in kartonopdruk, sneefde door een instortende markt, kort na forse investeringen, waardoor de kosten het bedrijf boven het hoofd groeiden.

Zalpak & Straatman kreeg juist de wind weer in de zeilen en was sedert zestien jaar gevestigd in panden aan de Bornerbroeksestraat in Almelo. Het van origine Enschedese bedrijf  kwam in Almelo terecht nadat het, ook niet uit weelde, in 2004 onder de arm werd genomen door het cartonnagebedrijf Hubregtse op het bedrijventerrein Turfkade in Almelo. Vanwege de voortgaande groei werd al enige tijd ruimte in Enschede gehuurd.

De volledige terugkeer naar Enschede is voor Zalpak, wat nu de naam is, ook omdat de laatste nazaat van grondvester P.J. Straatman al een poos is vertrokken, is dus in zekere zin de terugkeer in de stad van de oorsprong. Het begon ruim honderd jaar geleden aan de Zwedeweg. Later verhuisde het bedrijf naar het toen nieuwe bedrijventerrein Osseboer om nu na tal van omzwervingen, waaronder het verblijf in Almelo, aan de Lenteweg op het Euregiobedrijvenpark terug te keren.

 

 

Deel dit nieuws!