De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   

Verhuizing van Braamhaar Aanhangwagens naar De Elsmoat

ENTER - Met de verkoop van grond aan het Enterse bedrijf Braamhaar Aanhangwagens is de één-na-laatste kavel in de eerste fase van het bedrijventerrein De Elsmoat aan de A1 tussen Enter en Rijssen aan de man gebracht. Braamhaar is nu nog gevestigd aan de Goorseweg in Enter, waar eerder ook het autobedrijf Slag was gevestigd, dat enkele jaren geleden al naar De Elsmoat verhuisde.

Braamhaar zal bezijden de A1 een nieuw bedrijfspand laten optrekken met daarnaast veel ruimte voor het stallen van aanhangwagens. Volgens wethouder Coes van Wierden  stemt het tot voldoening dat opnieuw een lokaal bedrijf dat 'op de oale stee' uit zijn jas groeide is gefaciliteerd. 'Zo behouden we de bedrijvigheid binnen onze gemeentegrenzen.'

Het 24 hectare omspannende bedrijventerrein De Elsmoat is een initiatief van de gemeenten Wierden en Rijssen-Holten die het gezamenlijk exploiteren. In de eerste fase, waar met de verkoop van grond aan Coulisse vaart in kwam, is het met recente transacties P&K en Ballast-Slagman wel zo ongeveer rond, maar de tweede fase, van Wilvasto, biedt nog ruimte. 

Deel dit nieuws!