De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   

Overigens DCCLXXIX

In de tuin gebeurt van alles. Dat komt doordat het een wilde tuin is, anderen zeggen verwilderd en weer anderen verwaarloosd. Dat is aan degenen die een waardeoordeel uitspreken. In zijn boek 'Verwilderen laat de plant het werk doen' stelt auteur Romke van der Kaa dat je niet je tuin verwaarloost en de boel de boel laat, maar dat je planten min of meer hun eigen gang laat gaan en alleen af en toe bijstuurt, maar niet te doldwaas.

Ik heb libellen, vlinders, mezen en zoveel meer gezien, rozen en paardebloemen en brandnetels opgehemeld. En op een lome zondagavond een distel met zeven beesten in de tuin die zijn kelk bleek te zijn. Het feest werd compleet door de egel die een bezoek kwam brengen. Een late vlieg bereidde zich voort op een ander leven.

Eigenlijk vind ik dat de tuin over de tuin gaat zolang dat niet ten koste gaat van een paar vrije tegels. Ik zag vanavond de laatste vergadering van vogels rondom de torenspits waarop mijn tuin uitziet. Ik denk dat ze voor hun vertrek met elkaar afspraken volgend voorjaar weer te mijnent bivak te kiezen. Laat het herfsten! Morgen maar eens naar de grote tuin in het Westerveen  in de hoop kraanvogels te spotten. En dan neem ik Johanna van Buren mee.

Deel dit nieuws!