De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Weer kondigt vrouwelijke topfunctionaris afscheid aan bij Dimence

Weer kondigt vrouwelijke topfunctionaris afscheid aan bij Dimence

ALMELO - Het is een komen en gaan bij de Dimence Groep. Na het recente vertrek van haar voorganger Klunder licht nu ook voorzitter Van der Wal van de Raad van Bestuur haar hielen. Ze heeft de organisatie laten weten in april te vertrekken. Van der Wal zegt  de afgelopen zomer tot deze deze beslissing te zijn gekomen. Ze  is sinds 2008 werkzaam als bestuurder bij de Dimence Groep, maar is pas twee jaar directeur, want volgde in 2018 de toen naar 's Heeren Loo uitgeweken bestuursvoorzitter Klunder op.

Onlangs liet directeur bedrijfsvoering Raams van Dimence ook weten te vertrekken. Zij zwaait al eerder af, haar vertrek is 1 december aanstaande, want dan wordt ze bestuurder bij Emergis, een ggz-organisatie in Zeeland.  Er verdwijnt met Van der Wal nu een tweede topfunctionaris. Van der Wal laat weten haar bestuurlijke ervaring en expertise te willen inzetten voor coaching en begeleiding van zorgbestuurders, zowel voor individuele bestuurders als voor bestuurs- of directieteams. Dit werk doet ze momenteel incidenteel via de NVZD (vereniging van bestuurders in de zorg), waar ze in het bestuur zit met als aandachtsgebied de accreditatie van zorgbestuurders.

'Ik maak me zorgen over ons vak, ons vak van psychiater', noteerde Van der Wal. 'Jij en ik weten wat een mooi vak het is, maar het lijkt wel of steeds minder mensen dat weten en vinden. De psychiaters bij ons staan onder grote druk. Veel vacatures, veel veranderingen in het werk. Bij de Dimence Groep werken we er hard aan en voor om nieuwe mensen aan te trekken. Maar er zijn in Nederland te weinig psychiaters beschikbaar en dat wordt voorlopig niet beter. En de veranderingen stoppen ook niet, worden misschien zelfs nog wel meer.' Ondertussen vertrekken op relatief kort na hun aantreden dus twee topvrouwen de instelling.

 

 

Deel dit nieuws!