De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Mansfield vertrekt als directeur-bestuurder bij de Opera in Enschede

Mansfield vertrekt als directeur-bestuurder bij de Opera in Enschede

ENSCHEDE - Na twintig jaar bij de Nederlandse Reisopera te hebben gewerkt, waarvan de afgelopen zeven jaar als directeur-bestuurder, vertrekt boegbeeld Nicolas Mansfield bij het gezelschap. Daartoe is volgens een persbericht 'in goed overleg' besloten.

Mansfield trad in 2012 in een moeilijke periode aan als algemeen en artistiek directeur, midden in de tijd van de culturele kaalslag. Hij kneedde niettemin een operagezelschap dat prestigieuze producties liet zien, waarbij de bezoekersaantallen sinds 2013 stegen met dik tweehonderd procent tot vorig jaar 65.306. Er werden extra gelden toegekend, de organisatie kreeg een vaste speelplek in het Koninklijk Theater Carré en een nieuw onderkomen in het Wilminktheater en in de Performance Factory te Enschede.

Mansfield in het communiqué:  'Ik heb met veel toewijding en liefde de Nederlandse Reisopera door een hele roerige periode geleid. Trots ben ik op de producties die we sindsdien met elkaar hebben neergezet. We hebben onze vooraanstaande positie in het culturele landschap meer dan waargemaakt. Het is tijd voor nieuw leiderschap, voor iemand die met een eigen artistieke visie de opera nieuw elan geeft. Voor mij is het moment nu gekomen om een punt te zetten achter mijn periode bij de Nederlandse Reisopera en een nieuwe fase in te luiden.'

De zoektocht naar een waardige is inmiddels in gang getrokken. De raad van toezicht benoemde per oktober Bart van Meijl tot interim-directeur. Van Meijl deed diverse functies ruime ervaring opgedaan en is zeer vertrouwd met het werkveld van de podiumkunsten. Van Meijl is sinds 2008 zakelijk leider van het projectorkest Nieuwe Philharmonie Utrecht. Daarnaast was hij in de periode 2015-2016 interim-directeur van het Orkest van het Oosten.

 

 

 

Deel dit nieuws!