De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Piksen wil behoud mountainbikeroutes op Heuvelrug bij Nijverdal

Piksen wil behoud mountainbikeroutes op Heuvelrug bij Nijverdal

NIJVERDAL - Het statenlid Piksen van het CDA in Overijssel vindt dat paden en mountainbikeroutes in natuurgebieden moeten worden gehandhaafd. Dat is wat hem betreft mede noodzakelijk om natuurgebieden, zoals de Sallandse Heuvelrug, betaalbaar te houden en de recreatiedruk te spreiden. Hij vroeg PvdA-gedeputeerde De Bree hoe die de berichten van de organisatie Natuur Alert beoordeelt volgens dewelke natuurgebieden moeten worden gevrijwaard van crossende wielrenners.

Natuur Alert vroeg het provinciebestuur  de mountainbikeroutes op het nationaal park de Sallandse Heuvelrug binnen twee weken af te sluiten, omdat veel jonge dieren, waaronder het bedreigde korhoen, op zoek gaan naar nieuwe leefgebieden. In dat debat kwamen ook beschermde dieren voorbij als hazelwormen en zandhagedissen. Piksen wilde van De Bree weten of er voor de aanleg van mountainbikeroutes vergunningen nodig zijn of zullen worden voor mountainbikeroutes in de natuur. 

Piksen vroeg verder aan de gedeputeerde of ook in andere Natura 2000-gebieden in Overijssel zo’n verbod wordt overwogen. De Bree zei dat hij de tijd die hij voor de beantwoording heeft ook zal nemen en acht weken uittrekt teneinde zorgvuldig na te denken over welke maatregelen wenselijk en mogelijk zijn. Duidelijk werd wel dat voor de aanleg van de mountainbikepaden op de Sallandse geen vergunningen zijn verstrekt en mogelijk is dat ook in andere natuurgebieden het geval.

Deel dit nieuws!