De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Fietspad 1,3 km voor 8,5 ton mag van provincie in zelfstandig Losser

Fietspad 1,3 km voor 8,5 ton mag van provincie in zelfstandig Losser

LOSSER – Er is volgens Provinciale Staten van Overijssel geen reden om te proberen de aanleg van een recreatief fietspad bezijden de Dinkel in Losser nabij De Pol op de zogenoemde Laga-route te verijdelen. Het belangrijkste argument was vanmiddag dat de gemeenteraad van Losser zich in meerderheid vóór het fietspad heeft uitgesproken en ook de aanzienlijke kosten van 850.000 euro op het zere been neemt, voor 1,3 kilometer verdiept fietspad, mede vanwege twee zogeheten vlonderpaden en rasters.

In de omgeving was eerder dit jaar gepantserd verzet tegen het plan omdat het toeristische fietsverkeertussen de Goormatenweg en de Hoofdstraat op de boorden van de Dinkel de rust zou verstoren en ook nog eens ten koste zou gaan van bomen die ‘in de weg’ staan. Bovendien is er volgens buurtbewoners procedureel van alles aan te merken op de werkwijze van de gemeente, al werd het wel bij meerderheid aangenomen. Uiteindelijk stemde alleen Burgerforum tegen het collegevoorstel. Dat waren zes van de negentien stemmen.

In de Staten van Overijssel is, zo bleek hedenmiddag, net als bij de inwoners van Losser lang niet iedereen gelukkig met een fietspad in een natuurgebied, maar in overgrote meerderheid wilden de provinciale bestuurders de gemeentelijke autonomie op dit punt respecteren. De gemeente Losser ziet het beoogde fietspad als een belangrijke investering in het toeristische aanbod van de zelfbenoemde schatkamer van Noordoost Twente.

Deel dit nieuws!