De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Coes benadrukt gescheiden trajecten Passie en sportzaal Wierden

Coes benadrukt gescheiden trajecten Passie en sportzaal Wierden

WIERDEN - De nieuwbouw ten behoeve van de evangelische school De Passie voor bijbelgetrouw onderwijs staat volledig los van de bouw van een sportzaal. Beide gebouwen zijn wel gedacht in het gebied de Esrand, nabij de ongelijkvloerse kruising van de Rijssensestraat en de A35. Het betreft twee gescheiden aanbestedingen. Weliswaar hintte fractievoorzitter Ter Riet van NEW vanavond op de mogelijkheid van één bouwbedrijf, maar dat wimpelde wethouder Coes meteen af, want er zijn naar zijn idee twee trajecten die niks met elkaar van doen hebben.

Het gaat volgens de wethouder om twee gebouwen en twee opdrachtgevers, want de gemeente is bouwheer van de sportzaal en De Passie is bouwheer van de school voor voortgezet onderwijs. De bedoeling is wel dat de gemeenteraad over twee weken voor beide projecten het sein op groen zal zetten. De wethouder benadrukte dat De Passie zal worden afgestemd op maximaal 655 leerlingen per schooljaar voor de duur van vijftien jaar. Als er meer leerlingen toestromen, dan is dat een puur een verantwoordelijkheid voor het schoolbestuur.

De bouw van een sportzaal nabij de school is wel de verantwoordelijkheid van de gemeente, waarbij het sportbedrijf SAWE en de sportstichting SSW de belangrijkste gesprekspartners van de gemeente zijn. Op dat punt maakte vooral het CDA zich enige zorgen, want woordvoerder Hakvoort liet weten enige zorg te hebben over de betrokkenheid van de verenigingen met hun wensen. Vanuit het college werd gepareerd dat sporthal De Dikken nog zeker twintig jaar meekan en dat er indien nodig ook nog uren beschikbaar zijn in een gymlokaal in Hoge Hexel. 

Deel dit nieuws!