De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   

Overigens DCCLXXIII

Het raadslid Makkinga van de VVD in Almelo vindt dat er dringend iets moet veranderen aan de sociale structuur van dit stadje op de oude handelsroute van Münster naar Utrecht via Deventer. Het logement voor dranken, spijzen en bedden was en is bij mij naast de deur. Afijn, de aparte boon Makkinga wil Almelo nu opstoten door de armoe, de bijstand en de zelfkant uit te gummen.

Om van Almelo een prettige en welvarende  stad te maken moet de gemeente volgens Makkinga flink bezuinigen op de sociale woningbouw en op de beide stichtingen ter stede die al die huizen verhuren. Vort met den pröttel, weg met dat volk. Hoe wil Makkinga dat voor elkaar krijgen? Gewoon geen gemeenschapsgeld meer aan besteden. Een soort verjagen. Dan sterft het vanzelf uit.

Dat kun je niet zomaar doen, daar heb je een strijdplan voor nodig, daar moet je mensen voor opofferen, voor de goede zaak, een groot rijk van welvaart, geluk en gezondheid. Je moet met je Grande Armée de Memel van de armoe over om in een rijke stad te wonen. Je hebt een Napoleon nodig en die hebben ze in Almelo. Makkinga doet al jaren alsof dat hij de reïncarnatie is.

Het is handig als Almelo meteen een verbanningseiland aanwijst, ik denk in de Doorbraak.

 

 

Deel dit nieuws!