De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Warme entree Broekhuizen in de Vrije Republiek Twente(rand)

Warme entree Broekhuizen in de Vrije Republiek Twente(rand)

VRIEZENVEEN – Hij mag dan in Friesland bestuurlijk zijn ontdekt, als wethouder te Heerenveen, om meerdere redenen komt de nieuwe burgemeester Broekhuizen aan de rand van Twente thuis. De christendemocraat heeft weet van de Vrije Republiek Twente. Bovendien woonde een voorvader van hem in Den Ham en een grootmoeder in Wierden. De gewezen wethouder van Heerenveen en nieuwe burgemeester van Twenterand betreedt op 41-jarige leeftijd als betrekkelijke jongeling oale groond en die loopt nu al lekker. Hij werd vandaag geïnstalleerd.

Namens de Twentse burgemeesterskring riep burgemeester Gerritsen van buurgemeente Almelo zijn nieuwe collega vanmiddag in het gemeentehuis te Vriezenveen een enthousiast welkom toe. Ook commissaris des konings Heidema  toonde zich enthousiast en feliciteerde Twenterand met ‘een modern en mensgericht bestuurder’ die behalve lokaal óók regionaal denkt, een burgemeester ‘die boven de partijen en tussen de mensen staat’.

Dat spoort ook met wat de gemeenteraad in zijn profielschets als belangrijk omschreef: een toegankelijk, benaderbaar en open bestuurder. Eigenlijk zocht de raad na de zacht gezegd wat minder gelukkige jaren met de voortijdig en gedwongen vertrokken burgemeester Visser een nieuwe primus inter pares van het type van de betreurde burgemeester Koetje.

In zijn toespraak wees Gerritsen erop dat Broekhuizen nu is wat hij lange tijd was: de jongste burgemeester in de regio. ‘We denken dat je een aanwinst bent.’ Om zijn nieuwe collega vertrouwd te maken met de belangrijke ontmoetingspunten in de regio kondigde Gerritsen aan vip-kaarten voor huiswedstrijden van zowel Heracles als FC Twente te regelen.

Namens het college van burgemeester en wethouders riep locoburgemeester Paters van Twenterand de nieuwe drager van de gemeentelijke ambtsketen een welkom toe en namens de gemeenteraad deed voorzitter Smelt van de vertrouwenscommissie hetzelfde. En ook Smelt gewaagde daarbij van over de kennelijke zegeningen van de Vrije Republiek Twente.

Deel dit nieuws!