De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Aansluiting beataande netwerken aan op Warmtebaan in Enschede

Aansluiting beataande netwerken aan op Warmtebaan in Enschede

ENSCHEDE – Het bedrijf Ennatuurlijk heeft vandaag de warmtenetten van de wijken Deppenbroek en Roombeek in Enschede-Noord aangesloten op het warmtenet; het duurzaamste warmtenet van Nederland. De realisatie is onderdeel van het stedelijke project Warmtebaan: een uitbreiding van bijna acht kilometer. Uiteindelijk biedt de ‘baan’ de mogelijkheid de helft van de stad van warmte te voorzien.

De werkzaamheden begonnen ruim twee jaar terug en zijn in fases uitgevoerd. Eerder werden de Oldenzaalsestraat, de Van Lochemstraat en de Wenninkgaarde aangesloten, waarna de aangrenzende gemeentelijke panden zoals het Wilminktheater, het Muziekcentrum en het Stadskantoor, zijn aangesloten. De uitbreiding met de Warmtebaan begint vanaf de aansluiting op het bestaande warmtenet, vlakbij de Zuidhollandlaan.

In de gemeente Enschede zijn er al ruim 8.500 huishoudens en 200 bedrijven in diverse wijken aangesloten op het warmtenet. Het warmtenet in Enschede ontvangt warmte van grondstoffen- en energiebedrijf Twence, dat Enschede ruim 587.000 GJ (GigaJoules) warmte per jaar levert. Volgens woordvoerder Van Golde van Ennatuurlijk heeft de helft van de stad toegang tot ‘het duurzaamste warmtenet in Nederland’ en dat is naar zijn mening ‘een resultaat dat gevierd mag worden in de missie van Enschede om binnen dertig jaar volledig aardgasvrij te zijn’.

Ennatuurlijk koppelt lokale producenten en ontvangers van duurzame energie aan elkaar. Het bedrijf levert op deze manier warmte en koude aan ruim 85.000 consumenten en ruim twaalfhonderd zakelijke klanten verspreid over heel Nederland, met de grootste concentratie in Enschede en de Brabantse steen Breda, Eindhoven, Helmond en Tilburg.

 

Deel dit nieuws!