De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Elektriciteitskabels voor prikkie ondergronds in Almelo/Enschede

Elektriciteitskabels voor prikkie ondergronds in Almelo/Enschede

ALMELO/ENSCHEDE - De gemeente Almelo heeft volgens wethouder Van Mierlo 'een unieke kans' benut door negentig procent van een investering van veertien miljoen van andere overheden binnen te betrekken: tachtig procent van de rijksoverheid en tien procent van de provinciale overheid. Het gaat om het ondergronds aanleggen van hoogspanningskabels, vooral ten faveure van de Westelijke Groene Long en het Nijrees.

Almelo staat voor 1,4 miljoen aan de lat en mag, aldus de wethouder, veertig jaar doen over e betaling daarvan. Het gaat om zo'n 3,3 kilometer aan leidingen die onder de grond verdwijnen komen te leggen. Daarmee worden eventuele gezondheidsrisico's vanwege straling van uitgebannen en daarenboven zal het verdwijnen van bovengrondse elektriciteitsleidingen ook een einde maken aan de zogenoemde horizonvervuiling.

Net als Almelo krijgt ook Enschede krijgen flinke bijdragen voor de ondergrondse aanleg van hoogspanningsleidingen, met dank aan de rijksoverheid en in mindere mate de provinciale overheid. In de gemeente Enschede gaat het om het gebied tussen het verdeelstation aan de G.J. van Heekstraat en de Westerval ter vervanging van de hoogspanningsmasten in onder meer in de westelijke woonwijk Twekkelerveld/Hengelosestraat.

 

 

Deel dit nieuws!