De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • College in Borne neemt raad bij hand richting nieuw gemeentehuis

College in Borne neemt raad bij hand richting nieuw gemeentehuis

BORNE – De gemeenteraad van Borne gaat, los van want kanttekeningen ter linker en ter rechter zijde, akkoord met een nieuw Gemeentehuis bij het bestaande cultureel centrum annex De Bijenkorf. De geharnaste verdedigers van dit plan zijn, zo bleek hedenavond in een politiek beraad, de 'nieuwe' burgemeester Pierik en 'oude' wethouder Kotteman.

Volgende week zal de weg naar het toekomstige Huis voor Bestuur en Cultuur (eigenlijk à la  het gebouw in Nijverdal)formeel worden ingeslagen als het aan de orde komt in een officiële bijeenkomst van de Bornse gemeenteraad. Daarna moet er een eindpunt van de ingeslagen weg worden gemarkeerd. Dat het college het dossier snel wil voltooien moge blijken uit de opmerking van Pierik dat het finale besluit eind december valt.

Het huidige gemeentehuis aan het Dorsetplein zou met onderhoud en aanpassing nog wel een aantal jaren, maar dat zou weggegooid zijn, want op de duur is het qua bouwwijze, ruimte en voorzieningen toch gedateerd. Zo zal het aantal werkplekken de komende jaren afnemen (minder op kantoor, meer digitaal, dus meer thuis) en moet op die ontwikkeling worden ingespeeld.

En dan is het, zo stelde wethouder Kotteman vast, zaak om nu vaart te maken om volgend jaar tegen de geschetste achtergrond een nieuw schip van staat te bouwen bij De Bijenkorf. ‘Goedkoper en beter’, voegde de schepen er nog toe. Perik onderstreepte de noodzaak aldus: 'Wij geloven in het voortbestaan van deze gemeente.' Waarop fractiechef Oude Lansink van het CDA het visioen van Nijverdal kreeg: 'Een huis van welzijn, bestuur en economie.'

 

Deel dit nieuws!