De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Woongebouw voor 32 cliënten van Aveleijn in dorpskom Wierden

Woongebouw voor 32 cliënten van Aveleijn in dorpskom Wierden

WIERDEN - De stichting Aveleijn neemt de pastorie met de ruim bemeten parkachtige tuin aan het Burgemeester Van den Bergplein te Wierden in erfpacht van de Nederlands Hervormde Kerk. Er komt een woongebouw met 32 appartementen voor personen die niet zelfstandig kunnen wonen. Voor het kerkbestuur is het een zegen, want pastorie en  tuin zijn financieel een blok aan het been.

Er is volgens Avelieijn i de regio Twente een tekort aan 24-uurs woonvoorzieningen voor dedoelgroep. In de gemeente Wierden biedt Aveleijn op dit moment uitsluitend zorg en ondersteuning aan mensen die zelfstandig, in een eigen woning wonen, de zogenoemde ambulante zorg. De bouw in Wierden voorziet in 'de ontbrekende schakel'.  Het college van burgemeester en wethouders is akkoord. 

Wel stelt het college een aantal voorwaarden aan het bouwproject in het dorpscentrum. Zo moet uit onderzoek worden aangetoond dat de plek geschikt is voor de gewenste maatschappelijke functie. Ook het behoud van het groene karakter op deze plek is een belangrijk uitgangspunt voor een definitief groen licht in het schip van staat. Er komt weldra een informatiebijeenkomst voor omwonenden.

 

Deel dit nieuws!