De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Raad van Twenterand wil blijvende eer 'iconen' als dokter Nillessen

Raad van Twenterand wil blijvende eer 'iconen' als dokter Nillessen

WESTERHAAR - De gemeenteraad van Twenterand wil dat het college van burgemeester en wethouders een protocol om personen te eren die 'bijzondere en unieke verdiensten' hebben voor de gemeente of één der dorpen in de gemeente. De aanleiding is de beëindiging per juli van de praktijk van de huisarts Nillessen, die zijn dokterspraktijk sloot, mede vanwege zijn eigen ziekte. Sinds zijn komst naar Westerhaar/Vriezenveensewijk ontplooide de kleurrijke arts tal van activiteiten, niet alleen op medisch vlak, ook sociaal-maatschappelijk én cultureel.

Een motie van deze strekking vanuit de gemeenteraad, die woensdag sowieso zal worden aangenomen, denkelijk unaniem, laat in het midden waaruit het eerbetoon zou moeten of kunnen bestaan. In hun motivering wijzen GBT, CDA, SGP en PVV op de vele zegeningen van des dokters arbeid. Zo zou het medisch centrum in Kulturhus De Klaampe er volgens de fracties nooit gekomen zonder de niet aflatende inzet van Nillessen, die nu met pensioen is. En zonder medisch centrum geen Kulturhus De Klaampe, zo releveren de indieners van de motie.

Nillessen geniet nu pensioen en heeft per 1 juli 2020 zijn huisartsenpraktijk beëindigd. Voor de inwoners is de huisarts in ruste een icoon, staat in de motie. Voor het eren van hem en in de toekomst ook van andere iconische inwoners der gemeente Twenterand draagt de gemeenteraad van het college dus op om een protocol voor 'blijvende eer' te maken. 

Deel dit nieuws!