De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • VVD, CU en FvD in willen provinciaal investeren in Twente Airport

VVD, CU en FvD in willen provinciaal investeren in Twente Airport

ENSCHEDE - De provinciale coalitiepartijen VVD en ChristenUnie én de oppositiepartij FvD bepleiten investeringen in de Twente Airport. Er is volgens de drie partijen veel belangstelling van luchtvaartmaatschappijen om in Twente onderhoud aan vliegtuigen te laten uitvoeren. De fracties schrijven in een gezamenlijke verklaring recent een werkbezoek gebracht aan Twente Airport te hebben gebracht.

Het vliegveld wordt momenteel ingezet om vliegtuigen te parkeren die vanwege de coronacrisis aan de grond staan. De parkeerfunctie lijkt volgens VVD, ChristenUnie en Fvd een vliegwielfunctie te hebben voor de verdere economische ontwikkeling van het gebied. Het onderhoud aan vliegtuigen is economisch belangrijk werk. Te denken valt aan zowel het onderhoud van motoren als het vervangen en renoveren van het interieur.

Om aan deze vraag te kunnen voldoen zijn volgens de drie statenfracties investeringen noodzakelijk in onder andere de infrastructuur van de vroegere Luchthaven Twente. VVD, ChristenUnie en FvD laten weten onder de indruk te zijn van de ambities van Twente Airport en zijn voor activiteit op de luchthaven en ook voor investeringen, mits ingegeven op basis van onderbouwde businesscases en met advies van extern deskundigen.

Een dergelijke investering zou passen bij de ambities van de provincie Overijssel en zal impulsen geven voor de werkgelegenheid, de economische ontwikkeling en de bedrijvigheid in de regio Twente. Naar verwachting levert het zowel banen op, zowel MBO als HBO. 'En gezien de onlangs door het CBS gepresenteerde krimpcijfers van de Overijsselse economie, tussen de acht en de tien procent zou zulks hard nodig zijn.

 

 

Deel dit nieuws!