De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Raadslid in Almelo door collega-op-rechts met de dood bedreigd

Raadslid in Almelo door collega-op-rechts met de dood bedreigd

ALMELO – Het raadslid Pol van Forum Rechts te Almelo zegt zich bedreigd te voelen door het raadslid De Olde van de Partij Vrij Almelo. Ze zou zelfs moeten vrezen voor haar leven. Pol heeft burgemeester Gerritsen ingelicht over de dreigementen die ze aanhoudend ontvangt, tot en met de doodsbedreiging toe.

Pol werd twee jaar geleden voor de PVV gekozen in de gemeenteraad, maar besloot die driekoppige fractie al snel te verlaten en vormde toen Forum voor Rechts. Ze zette zich af tegen met name de eenmansfractie van de Partij Vrij Almelo, die zich ook op de rechts-populistische flank in de raadszaal ophoudt.

Over de dreiging noemt ze behalve De Olde ook diens tweede man, Joustra, die geen deel uitmaakt van de gemeenteraad. Ze doen volgens Pol 'uitspraken met een strekking dat leden uit zijn achterban bereid zijn "mij te grazen te nemen' en ze rept over 'een gegronde vrees dat dit daadwerkelijk kan gebeuren'.

Eerder deed een aanhanger van De Olde, te weten de Aadorpse ondernemer Quick, aanhanger van en betrokken bij de partij van De Olde, aangifte tegen Pol vanwege smaad en laster. Op haar beurt stelt Pol dat Joustra aangaf bereid te zijn geweld tegen haar te gebruiken, waar ze óók aangifte van deed.

 

 

Deel dit nieuws!