De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • ChristenUnie in Enschede wil actie om huisartsentekort op te heffen

ChristenUnie in Enschede wil actie om huisartsentekort op te heffen

ENSCHEDE - De raadsfractie van de ChristenUnie in Enschede luidt de noodklok over het tekort aan huisartsen in de stad. Vorig jaar bood een groep bezorgde Enschedeërs handtekeningen aan in een bijeenkomst  in het stadsdeel Noord om hun zorg te uiten over deze eerstelijnszorg. Het raadslid Meijer van de coalitiepartij ChristenUnie laat weten opnieuw 'signalen' te hebben gekregen dat er voor nieuwe inwoners geen huisartsen zijn.

Dit is voor de ChristenUnie onacceptabel, laat Meijer weten in vragen aan het college van burgemeester en wethouders. Ze wil weten of het college bekend is met 'dit nijpende tekort'. Ook wil ze weten of het college 'acties' wil ondernemen 'om nieuwe huisartsen naar de stad te halen'.  Dat mogen van het raadslid ook 'creatieve oplossingen' zijn, 'zodat in elk geval iedereen in onze stad verzekerd is van zorg door een huisarts'. 

Het probleem van een tekort aan huisartsen speelt in Enschede al jaren. Een belangrijke oorzaak is dat steeds meer huisartsen stoppen, bijvoorbeeld door met pensioen te gaan, maar er niet in slagen een huisarts te vinden die de praktijk wil en ook nog kan overnemen. Voorspeld werd enkele jaren geleden in 2025 zo'n twintigduizend Enschedeërs door het leven moeten zonder een vaste huisarts, ook omdat velen hunner een patiëntenstop hanteren.

 

 

 

Deel dit nieuws!