De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Edelenbos houdt namens Enschede oog op financiën FC Twente

Edelenbos houdt namens Enschede oog op financiën FC Twente

ENSCHEDE – Het college van burgemeester en wethouders heeft organisatieadviseur Edelenbos bij de voetbalclub FC Twente aangesteld als nieuwe toezichthouder. Zij zal voor twee jaar namens de gemeente toezien op de financiële situatie bij de club. Edelenbos volgt per direct toezichthouder Visée op wiens aanstellingstermijn ten einde loopt.

De gemeente houdt sinds vier jaar de financiële situatie van de club secuur in de gaten in verband met het grote financiële belang van de stedelijke overheid in de betaald voetbal-organisatie vanwege de verstrekte leningen en garanties.

Edelenbos, die ook werkte voor onder meer NAC, NEC, Feijenoord en Ajax, voldoet volgens het college van burgemeester en wethouders te Enschede aan het functieprofiel en heeft veel kennis op het gebied van betaald voetbal-organisaties. Ze runt haar eigen bedrijf, dat gespecialiseerd is in onder andere organisatieadvies op het gebied van management en ontwikkeling van mensen. In het verleden was zij advocaat als ook directeur en bestuurder van bedrijven in diverse sectoren, zoals verzekeringen, vastgoed en zakelijke dienstverlening.

 

 

 

Deel dit nieuws!