De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   

Overigens DCCLX

Paparazzi. Journalistiek heeft veel gezichten, ook dat van de paparazzi. Theodoor Holman wijdde er een column in Het Parool aan. Hij prijst mijnheer Paparazzi met zijn speurzin, zijn geduld in de bosjes en het resultaat van al die ontberingen en inspanningen. Hij prijst hem voor echt goed journalistiek werk, het geduld, het afzien, een sieraad voor het vak, die meneer Paparazzi. Net teug uit de bosjes bij Grapperhaus.

Paparazzi wil Holman foto's verkopen van een andere reportage vanuit de bosjes, schrijft Holman, die vervolgens laat weten dat er een probleem is. Paparazzi vermoedt dat Holman er geen geld voor over heeft en ontsteekt in woede. 'Dat geloof ik niet. Jullie hebben geld genoeg. En het is een belangrijke zaak.' Holman vertelt Paparazzi vervolgens dat er nog een Paparazzi is, maar de bosjesfotograaf gelooft dat domweg niet.

En dan vertelt Holman hem dat hij al uniek fotomateriaal heeft. Daar staat Paparazzi op, duidelijk in een bordeel. En foto's van Paparazzi met de vrouw van een collega. 'En u bent beiden naakt, zie ik. En u schijnt ook een pistool te hebben.' Paparazzi vindt het journalistiek van het allerlaagste niveau dat journalisten vakgenoten bespioneren en vreest voor zijn huwelijk. Holman: 'Het lijkt ons journalistiek wel relevant. Mensen willen dit graag zien en lezen.'

 

 

Deel dit nieuws!