De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   

Rouwenhorst moet dag wachten op wethouderschap Wierden

WIERDEN - Een technisch gebrek belette vanavond de benoeming van het kandidaat Rouwenhorst, het scheidende raadslid van Haaksbergen, tot wethouder der gemeente Wierden. Doordat de digitale weergave van de raadsvergadering haperde en daardoor voor de kijkers thuis niet te volgen was, besloot burgemeester Tigchelaar na ampel beraad de vergadering te verdagen. Om de benoeming van Rouwenhorst nog deze week te laten doorgaan, zal de raad morgen - als het dan goed gaat - opnieuw in vergadering bijeen komen.

Volgens de burgermoeder vertoonde het systeem van het bedrijf NotuBiz  in meer gemeenten kuren. De benoeming is dermate urgent dat de gemeenteraad van Wierden zich morgen weer in vergadering zal verenigen en Rouwenhorst zal installeren als opvolger van de door ziekte gevelde wethouder Braamhaar van de lokale partij NEW.  Dat is volgens zeggen tijdelijk, maar de vraag is of Braamhaar nog terug kan en in dat geval ook nog wil terugkeren. Hij leek niet echt lekker in zijn vel te zitten als onverwachte rol als wethouder.

In tegenstelling tot Braamhaar ademt Rouwenhorst een en al politiek; hij leerde het klappen van de zweep kennen én beheersen in de Haaksbergse arena in zijn meest roerige periode, toen Leefbaar Haaksbergen de grootste partij werd, om nog in de eerste periode te splijten, met twee afscheiding, waaronder de lokale partij DJW met aanvoerder Rouwenhorst. Hij moet een dag wachten op het wethouderschap. En burgemeester Tigchelaar moet ook wachten, een week zelfs, want zij wil dik tien mille als bijdrage in d'r woonkosten.

 

 

Deel dit nieuws!