De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Dinkelland kiest voor De Emter als nieuwe bibliotheek Ootmarsum

Dinkelland kiest voor De Emter als nieuwe bibliotheek Ootmarsum

OOTMARSUM - Het filiaal van de Bibliotheek in Ootmarsum verhuist van de oude stadsboerderij aan het Kerkplein naar het voormalige Konot-gebouw De Emter. Volgens bestuurder Van Schendel leent dit gebouw zich veel beter vooor een biblotheek-nieuwe-stijl. Hij wees vanavond als inspreker de gemeenteraad van Dinkelland op de vele volgens hem talrijke voordelen, uit oogpunt van hedendaagse taken, projecten, ruimtes (twee verdiepingen) en ook de bereikbaarheid, zowel over de weg (veilige routes) als in het gebouw zelf (voor minder-validen). 

Ook werd ten overstaan van de raadscommissie gesteld dat het gebouw beter is toegerust op een moderne bibliotheek waarin het uitlenen van boeken niet meer de hoofdzaak is, doch een van de vele kernactiviteiten. Om die reden viel ook het oude klooster als huivestingsoptie af. Tot de kerntaken behoren studieplekken en vergaderlokaliteiten, bijeenkomsten voor alfabetisering en taallessen voor wie de (Nederlandse) taal niet machtig zijn, en zo voort en zo meer.

Ook de nabijheid van een school en verenigingen geldt naar de opvatting van Van Schendel als een voordeel van het onderbrengen van de 'bibliotheek van de toekomst' in het gebouw De Emter.  Ook mankeert er  naar zijn mening weinig aan de bouwkundige staat van het gebouw en zijn inpandige wijziging relatief eenvoudig te realiseren. Verder wees hij op de makkelijke relatie met de school en het sociaal domein, bijvoorbeeld de prioriteit die de gemeente legt bij alfabetisering. 

Deel dit nieuws!