De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Rijssense bedrijven bouwen complex 53 appartementen Nijverdal

Rijssense bedrijven bouwen complex 53 appartementen Nijverdal

NIJVERDAL/RIJSSEN - Na langdurig oponthoud wegens stikstofperikelen en ander ongemak is vandaag formeel een begin gemaakt met de bouw van een complex met 53 appartenementen op de plek van het voormalige Spoortheater in Nijverdal. De opdrachtgever is de woningcorporatie Reggewoon. De uitvoering is wat het ontwerp en de bouw betreft in Rijssense handen gelegd, want bouwbedrijf Ter Steege trekt het complex op naar een ontwerp van het architectenbureau BDC.

Het plan bestaat uit de verrijzenis van drie afzonderlijke gebouwen aan de Parallelweg voor even zovele instellingen, te weten RIBW Overijssel, de JP van den Bent stichting en Reggewoon. Op alle fronten wordt naar de mores van de tijd rekening gehouden met energiebesparing en met duurzame methodes om die energie die toch nodig is op milieuvriendelijke wijze op te wekken, onder meer door zonnepanelen aan te brengen.

De initiatief- en opdrachtgever Reggewoon neemt zelf een complex met elf huurappartementen in portefeuille. Het gebouw van de JP van den Bent Stichting (voor begeleid wonen) gaat zestien appartementen tellen en het pand voor het RIBW (wonen met zorg) krijgt 26 wooneenheden. De bedoeling is dat in de voormalige voorgevel van het Spoortheater (daarvoor jongerencentrum Ons Gebouw) de historie van het gebouw te zien zal zijn.

 

 

Deel dit nieuws!