De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Bodemonderzoek in en bij Elsbeek vooraf aan de vernatuurlijking

Bodemonderzoek in en bij Elsbeek vooraf aan de vernatuurlijking

HENGELO - Er zijn op de boorden van de Elsbeek tussen de Oude Molenweg en de Koekoekweg te Hengelo meermalen bodemonderzoeken uitgevoerd en die hebben geleid tot maatregelen om de beek en de boorden aan te passen. De  nieuwe wet- en regelgeving eist  volgens het waterschap Vechtstromen nog wel extra onderzoek naar de aanwezigheid van  stoffen met de verzamelnaam PFAS. Ook vindt aanvullend onderzoek plaats om vast te stellen of er al dan niet asbest in de bodem zit, want daarvan zijn recent wel delen/sporen aangetroffen.

Bezijden de Elsbeek neemt het onderzoeksbureau Tauw bodemmonsters en waterbodemmonsters . Het waterschap meent aldus beter voorbereid te zijn op wat men aantreft als volgend jaar de herinrichtingswerkzaamheden ter hand worden genomen.

De bedoeling is dat de Elsbeek, ook wel de Drienerbeek genoemd, in Hengelo (beter en vaker) zichtbaar wordt, stroomt vanaf het Sterrenbos ten westen van Vliegveld Twente door Groot Driene en Klein Driene naar de wijk Woolde. Vandaar gaat de beek samen met de Berflobeek verder als de Bornsebeek. Deze voert het water noordwaarts in de richting van Borne en Almelo. Het waterschap Vechtstromen is samen met de gemeente Hengelo het project 'Hengel'eau' gestart waarbij de berging, de afvoer, de natuur en de zichtbaarheid verbeteren.

Deel dit nieuws!