De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Nieuw De Leeuwhuis in Enschede voor mensen met hersenletsel

Nieuw De Leeuwhuis in Enschede voor mensen met hersenletsel

ENSCHEDE - Het huidige Geert de Leeuwhuis aan de Wethouder Beversstraat te Enschede maakt plaats voor nieuwbouw. Dat heeft de zorginstelling InteraktContour besloten en de gemeente kan zich daarin vinden. In overleg is gekeken naar mogelijkheden voor nieuwbouw op de huidige locatie in combinatie met een uitbreiding van het aantal woonplekken voor mensen met hersenletsel, wier aantal als gevolg van de algemene vergrijzing toeneemt. En de kans op hersenletsel stijgt bij het ouder worden.

Het huidige gebouw dateert van eind jaren zestig en is daarmee ook gedáteerd. Een verbouwing en uitbreiding zou minder zijn dan algehele nieuwbouw, weswege voor die laatste optie is gekozen: een nieuw Geert de Leeuwhuis en qua voorzieningen meer van deze tijd. Er zal plek zijn voor 87 bewoners. Het gebouw heeft aan de zijde van de Wethouder Beversstraat vier verdiepingen en aan de zijde van de Wethouder Gerbertstraat drie. Rondom zal een tuin worden aangelegd, die ook toegankelijk is voor omwonenden.

Vanwege de hoogte van de beoogde nieuwbouw dient de gemeenteraad het bestemmingsplan aan te passen. Op de plek van het huidige hondenuitlaatveldje worden parkeerplaatsen aangelegd. Elders in de buurt  komt een nieuw hondenuitlaatgebied. Het huidige fietspad van de Wethouder Beversstraat naar de Wethouder Gerberstraat zal worden gehandhaafd. Onduidelijk is nog wanneer de nieuwbouw zijn beslag zal krijgen. De bedoeling is, als ook de raad fiat geeft, nog vóór de zomer het nieuwe bestemmingsplan voor te leggen. Hedenavond zal de gemeenteraad worden geïnformeerd over plan en voortgang.

 

Deel dit nieuws!