De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Hengelo koopt in Nieuwleusen expertise en advies voor vastgoed

Hengelo koopt in Nieuwleusen expertise en advies voor vastgoed

HENGELO - De gemeente Hengelo trekt twee ton uit om het adviesbureau StructureGroup uit Nieuwleusen gedurende vier jaar voor begeleiding en advisering van de processen in te huren ten behoeve van het gemeentelijke vastgoedbedrijf. Dat gebeurt in afwijking van het inkoopbeleid tot nu toe, zo heeft het college van burgemeester en wethouders besloten.

StructureGroup presenteert zich als onafhankelijke kennispartner bij het oplossen en begeleiden van vastgoedvraagstukken op technisch en bedrijfskundig gebied. Van strategische doelen tot operationele uitvoering en van technische audits tot financiĆ«le analyses en van vastgoeddata tot managementinformatie. 'Wij delen onze kennis en kunde en zorgen ervoor dat u uw gestelde doelen behaalt', aldus StructureGroup. En de ervaring leert dat Hengelo wel  externe expertise kan gebruiken. Zo zijn er plannen voor woontorens op de plek van het oude badhuis en in het Heemafgebied. Over deze laatste bouwkavel kreeg het college, in casu wethouder Gerrits, het recent aan de stok omdat hij de oren zou laten hangen naar en zich in het pak zou laten naaien door een projectontwikkelaar over vastgoedafspraken, bouwlagen, volumes en prijzen.

Het bedrijf in Nieuwleusen zou op dit punt mogelijk van dienst kunnen zijn, want werkt veel voor gemeenten en heeft  onder meer de gemeente Oldenzaal als klant voor het uitvoeren van 'een mooie eerste opdracht' in de sfeer van aanbestedingen en methodieken voor het meten van de oppervlaktes van terreinen met een bouwbestemming, vloeroppervlaktes en de inhoud van gebouwen of delen daarvan. Dat zou de gemeente Hengelo van pas kunnen komen.

 

 

 

 

 

 

 

Deel dit nieuws!