De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Tempo in bouwplan van achennebisj aan Brinkstraat in Enschede

Tempo in bouwplan van achennebisj aan Brinkstraat in Enschede

ENSCHEDE - Een gesloten zalencentrum aan de Brinkstraat moet wat het college van burgemeester en wethouders betreft zo snel mogelijk tegen de vlakte. Dat geldt temeer nu er een plan ligt om op er vier woningen te laten verrijzen, twee vrijstaande en twee onder één kap. Ook komt er om de hoek een woning, aan de Preangerstraat.

De gemeenteraad wordt gevraagd in te stemmen met de benodigde wijziging van het bestemmingsplan. De deplorabele staat waarin het gewezen zalencentrum verkeert noopt volgens het college tot actie. Om die reden ging het zalencentrum na overleg met buurtbewoners al gecontroleerd tegen de vlakte. Het aanzien van het aanpalende cafetaria is opgeknapt. Verder worden twee extra parkeerplaatsen aangelegd. Er waren in de buurt  geen bezwaren. Integendeel, het plan wordt gezien als een aanmerkelijk verbering ván de plek en vóór de omgeving.

De gemeente Enschede verwacht dat de buurt 'weer opknapt' door de sloop en de nieuwbouw aan te merken 'een kwalitatieve verbetering' van de buurt. Bovendien voorziet het plan naar het oordeel van het college in de behoefte aan nieuwbouwwoningen in Enschede.

Deel dit nieuws!