De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Knuif bouwt acht appartementen op plek gewezen school Almelo

Knuif bouwt acht appartementen op plek gewezen school Almelo

ALMELO  De projectontwikkelaar Knuif is eigenaar geworden van het voormalige gebouw van de basisschool De Heemde aan de Henriëtte Roland Holstlaan. Het plan is er een gebouw met acht appartementen te laten verrijzen. Knuif telde voor het gebouw van dik drieduizend vierkante meter 140.000 euro neer, voor de gemeente Almelo trouwens pure winst doordat er geen sprake meer was van boekwaarde.

De verkoop van de voormalige school vond plaats in een langdurig inspraak- en participatieproces, waarbij de omwonenden  nauw en een jury met deskundigen nauw werden betrokken. Zij bespraken en beoordeelden de plannen van alle kandidaat-kopers, op punten van duurzaamheid, stedelijkheid en veiligheid, waaronder voldoende parkeergelegenheid, onder meer op het oude schoolplein.

 Het betreft bovendien een plek naast het Rembrandtveld, waar geregeld activiteiten plaatsvinden (stadsdeelkermis en wijkfiësta) en die daardoor een activiteiten-trefpunt is voor de bewoners van de wijken Beeklust en Ossenkoppelerhoek. In de buurgemeente Borne werd eerder een soortgelijk proces in gang getrokken, wat ook leidde tot een breed gedragen plan om een school tot wooneenheden om te bouwen.

 

 

Deel dit nieuws!