De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • In voormalig pand Eaton te Hengelo staan nu bussen uit China

In voormalig pand Eaton te Hengelo staan nu bussen uit China

HENGELO - In de provincies Overijssel, Flevoland en Gelderland gaan het komende jaar 130 elektrische stadsbussen  rijden. Bij dit initiatief is energie-ondernemer Koolen betrokken. Het voormalige pand van Eaton op Westermaat-Noordoost te Hengelo zal de uitvalsbasis zijn. Er komen daar ook laadpalen waar de twaalf meter lange e-bussen op groene wijze kunnen worden opgeladen.

De bussen, geproduceerd bij het Chinese bedrijf BYD, worden nog dit jaar geleverd. Het bedrijf Floading uit Amersfoort is onderdeel van het conglomeraat Koolen Industries, van de man die van de opslag van schone (groene) energie zijn levenswerk heeft gemaakt en daar nóg verder mee gaat.

Koolen Industries is investeerder van het eerste uur in Floading en huurt het gebouw bij Eaton al een poos voor de dochteronderneming Smart Grid, die energieopslagsystemen maakt en op het terrein van Eaton zijn containers voor de opslag van energie ontwikkelt en produceert. De engineers van Floading werken nauw samen met de bedrijven van de Koolen. 'De gespecialiseerde samenwerking op het gebied van de transitie naar schone energie biedt unieke kansen voor de regio Twente', aldus Koolen.

Enkele jaren geleden wilde Koolen nog veel meer en veel groter, maar zijn initiatief voor de 'accucampus' (batterijen voor de opslag van schone energie) op de Technology Base Twente in Enschede sneefde. Bij gebrek aan gedachte/gehoopte investeerders en politieke stampij in het Overijsselse provinciehuis gooide Koolen zelf de handdoek. Over de afwikkeling zijn sommige bestuurders en adviseurs nog steeds boos. De affaire bracht gedeputeerde Van Hijum, die ruim zeven miljoen subsidie verstrekte, nog in woelig politiek vaarwater, maar ook daar vloeide geen bloed uit.

 

 

Deel dit nieuws!